Инвестирай в спомени!
0700 100 38

Всички наши клиенти, които имат имен или рожден ден в деня на резервацията или за периода, за който резервират, получават 40 лева отстъпка от цената на съответния пакет. Отнася за програмите САМОЛЕТНИ ПОЧИВКИ ЕВРОПА.ЕЗЕРОТО БАЛАТОН

ЕЗЕРОТО БАЛАТОН
Маршрут: Секешфехервар, езерото Балатон, полуостров Тихани, Кестхей, Печ

Продължителност: 4 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 310 лв.

Свържете се с нас: 0700 100 38*
*На цената на градски разговор

Програма
 
ЕЗЕРОТО БАЛАТОН
Секешфехервар, езерото Балатон, полуостров Тихани, Кестхей, Печ

4 дни/2 нощувки, 2 закуски, 2 вечери
1 нощен преход

1 ДЕН /СОФИЯ – УНГАРИЯ/
(След предварително запитване и потвърждение от наша страна, възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора и Пловдив, срещу допълнително заплащане).
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 20.00ч. Пътуване през Сърбия и Унгария. Нощен преход.

2 ДЕН / СЕКЕШФЕХЕРВАР – БАЛАТОН/
Сутринта пристигане в Секешфехервар – старата столица на унгарските крале. Разходка в историческия център на града: катедралата Св.Стефан, параклиса Св.Анна, руините от средновековна църква основана от Св.Стефан, Францисканския манастир. Отпътуване за езерото Балатон. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН /БАЛАТОН – полуостров ТИХАНИ /
Закуска. Посещение на полуостров Тихани, разделящ почти на две части езерото Балатон. От 1952г. флората и фауната на полуострова са защитени и попадат в националният парк Балатонски възвишения (Balaton Uplands). На полуострова има две вътрешни езера. Най-популярното място за посетители е градчето Тихани – тук всяка къща е архитектурен паметник, а от него се открива невероятна гледка към живописното Балатонско езеро и блестящата му водна повърхност. Най-важната забележителност е Бенедиктинското абатство с църквата с две кули близнаци – един от символите на полуострова. В криптата под манастира построен през 11-ти век се намира гробницата на крал Андраш I. (1046-1060), основател на абатството. Можете да прекарате цял ден в проучване и разглеждане на историческите, архитектурните и природни съкровища на градчето Тихани и полуострова носещ същото име. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН / КЕСТХЕЙ - ДВОРЕЦА ФЕЩЕТИЧ - ПЕЧ – СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване за градчето Кестхей и посещение на двореца Фещетич, изграден в стил барок през 1745г., той е четвъртия по големина дворец в Унгария. Като по чудо дворецът остава невредим по време на Втората световна война. От 1974 г. насам отваря врати, като независим музей под името Дворецът Хеликон (Helikon Castle Museum). Неговата библиотека от 100 000 тома е единствената останала непокътната, аристократична колекция в Унгария. Отпътуване за Печ - административен и икономически център на област Бараня, петият по големина град в Унгария. Разглеждане на центъра на града: Театъра, Кметството, Общината, площад Сечени, джамията Касим Паша, музея Жолнай, Катедралата. Отпътуване за България. Късно през нощта пристигане в София.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- 2 нощувки, 2 закуски и 2 вечери в хотел 3* в района на езерото Балатон
- транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/
- водач от фирмата организатор
- екскурзоводско обслужване
- групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- входни такси на туристическите обекти по програмата – двореца Фещетич 2300 HUF, музея на бенедиктинското абатство – 1000 HUF
- доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г.– 9 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
- доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
- Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт.
- Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.
- Срок за записване: до запълване на свободните места.
- Начин на плащане: аванс в размер на 100 лева на човек при записване, доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.
- За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
- Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
- Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователноста на записване.
- Агенцията си запазва правото за промени в последователноста на изпълнение на програмата.
- Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка "Отмяна на пътуване" в ЗАД Армеец. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; .разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.
- Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
- Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 5 дни преди датата на отпътуване.

РЕЗЕРВИРАЙ