Всички наши клиенти , които имат имен или рожден ден в деня на резервацията или за периода , за който резервират , получават 40 лева отстъпка от цената на съответния пакет. Отстъпка от 30 лева на всички дами , направили резервация на 8 ми март. Отнася за програмите САМОЛЕТНИ ПОЧИВКИ ЕВРОПА Римини Италия, Кан и Ница Франция и Коста Азар ИспанияЕкскурзии Франция

Екскурзия Южна Франция - Прованс и Северна Италия без нощен преход
Маршрут: Словения, Портофино, Санта Маргерита, Генуа, Антиб, Екс ан Прованс, Ним, Арл, Каркасон, Оранж, Шатоньоф дю пап, Авиньон, Марсилия, Милано, Словения

Продължителност: 9 дни / 8 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 899 лв.

Свържете се с нас: 0700 100 38*
*На цената на градски разговор
Намери цена и резервирай
Дата
Бр. възрастни
Бр. деца


Програма
Коментари и оценка
1 Ден: 990 км София – Италия
Отпътуване в 4.00 ч. от София, паркинга на Автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара.
Транзитно пътуване през Сърбия, Хърватия и Словения. Пристигане вечерта в Италия. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Триест.

2 Ден: 550 км Триест – Портофино – Санта Маргерита - Генуа
Закуска. Отпътуване за Генуа. Посещение на Портофино, малко италианско рибарско градче, туристически курорт, намиращ се в провинция Генуа на Италианската Ривиера. Градът е едно от най-красивите средиземноморски пристанища и вече много елитен скъп курорт. Посещение и на Санта Маргерита Лигуре, разположена на Riviera di Levante в Лигурия и също много престижен и прекрасен курорт. Разглеждане на Генуа, център на едноименната провинция Генуа в област Лигурия: площада Ферари (Piazza De Ferrari), на който се намират операта (teatro Carlo Felice – използва се за изпълнения на опера, балет, рецитали и оркестрални изпълнения) и двореца на дожите Palazzo Ducale –в момента е музей и се организират културни мероприятия и изложби. На този площад се намира и къщата, в която се предполага, че е роден Христофор Колумб. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Генуа.

3 ден: 450 км Генуа– Антиб – Екс ан Прованс - Арл
Закуска. Отпътуване към Прованс. Разглеждане на Антиб: историческия център на града с криволичещи улички, малки красиви площади и занаятчийски работилници, най-голямото в Европа луксозно яхтено пристанище Vauban, музея на Пикасо в Антиб с една от най-големите колекции в света на произведения на твореца. По обяд отпътуване към Екс ан Прованс (Aix-en-Provence), древен град, през 15 в. е седалище на графовете на Прованс и най-вече на Добрия крал Рьоне. Разглеждане на града, запазил и художественото си очарование от 19 в., родно място на Пол Сезан : бул. Кур Мирабо, Фонтана на деветте оръдия, Фонтана на минералната вода, Фонтана на добрия крал Рене, пл. Албертас, часовниковата кула, кметството, катедралата Св. Спасител. Свободно време. Вечерта настаняване в хотел. Нощувка в района на Екс-ан-Прованс/Арл.

4 ден: 200 км Екс ан Прованс/ Арл – Ним – Арл
Закуска. Туристическа обиколка на град Ним, една от перлите на Прованс: еспланадата Де Гол с фонтана Прадие, древноримските арени, пл. на Пазара, капелата на Йезуитите, Катедралата, пл. на зеленчуковия пазар, пл. на Часовника, “Квадратната къща” – най-запазения античен храм във Франция, парка с храма на Диана. Свободно време. По обяд отпътуване за Арл, значим град и пристанище от времето на древните римляни, важен религиозен център през Средновековието, днес – привлекателен туристически град с великолепните си паметници от всички епохи: разглеждане на древноримските арени, античния театър, църквата св. Трофим, кметството, площада на Форума, римския криптопортик, музейния комплекс посветен на Ван Гог, разположен в бившата болница, където великият художник е пребивавал и която е рисувал. Свободно време, възможност за посещение на музеи като етнографския музей на Прованс, Музеите на Античния Арл. Връщане в хотела. Нощувка в района на Екс-ан-Прованс/Арл.

5 ден: 470 км Арл – Каркасон – Ле Бо дьо Прованс – Арл
Закуска. Отпътуване за Каркасон, разположен в историческата провинция Лангедок. Туристическа програма в Каркасон, най-известната крепост на еретиците през средновековието – катари и албигойци, наследници на богомилите, съвършеният град – крепост. Разглеждане на Ла Сите, доминиращ като същински приказен замък върху един хълм, защитен от две концентрични назъбени крепостни стени, живописно разчупени от 52 островърхи кули (бойни и наблюдателни), укрепени порти, спускащи се масивни решетки и подвижни мостове, Нарбонската порта, Замъка на графовете, базиликата Св. Назар. На връщане, разглеждане на историческото селище Ле Бо дьо Прованс (Les Beaux-de-Provence), считано за едно от най-красивите села на Франция с 370 жители, което приема милион и половина туристи годишно. Връщане в хотела. Нощувка в района на Екс-ан-Прованс/Арл.

6 ден: 170 км Арл – Оранж – Шатоньоф дю пап – Авиньон - Арл
Закуска. Отпътуване към една от световно известните забележителности на Прованс – античния мост на река Гар Пон дьо Гар, напълно запазен елемент от римски аквадукт. Отпътуване за Оранж, град с великолепно съхранени паметници от римската епоха – Античния театър и Триумфалната арка от І в. пр.Хр. Отпътуване към Авиньон, по пътя кратка спирка в очарователното селце Шатоньоф дю пап, дало името на реномираната едноименна марка местно вино, известен винарски район в Южна Франция, негова емблема са останките от Двореца на папите на Авиньон, на които Шатоньоф дължи своя възход през Средновековието. Тук папа Йоан XII прави своятя лятна резиденция 1318-1333 г. Отпътуване за Авиньон. Разглеждане на Авиньон, града на папите с папския дворцов комплекс от 14 в. (в него са работили именити творци, сред папската свита е бил и Петрарка) и прочутия мост, възпят в известна народна песен. Свободно време. Нощувка в района на Екс-ан-Прованс/Арл.

7 ден: 630 км Арл – Марсилия – остров Иф – Милано
Закуска. Напускане на хотела. Ранно отпътуване към Марсилия. Разглеждане на Марсилия: старото пристанище, кметството, катедралата. Свободно време за разходка из стара Марсилия с туристическо влакче ИЛИ по желание екскурзия до остров Иф - острова-затвор, където бил затворен Граф Монте Кристо ( с допълнително заплащане 30 евро за възрастен и 23 евро за лица до 26 г. от ЕС – включва входен билет за замъка, трансфер с корабче около 40 мин. до острова и обратно, резервационна такса). Отпътуване към Милано. Нощувка в района на Милано.

8 ден: 430 км Милано – Словения
Закуска. Разглеждане на Милано: замъка Сфорца, готическата катедрала, Галерията Виктор-Емануел II, оперния театър „Ла Скала”. Свободно време. Възможност за посещение на стенописа Тайната Вечеря от Леонардо да Винчи, за което е необходима предварителна заявка и заплащане в България, не по-късно от 30 дни преди датата на тръгване на екскурзията. Отпътуване за Словения. Нощувка в Словения.

9 ден: 950 км Словения – София
Пристигане в София късно вечерта.


Цена:
 • 899 лв. – на човек в двойна стая
 • 855 лв. – за трети човек на допълнително легло
 • 795 лв. – за дете до 12 г., настанено с двама възрастни
 • 1099 лв. – за единична стая

Отстъпки:
 • За ранни записвания до 50 дни преди датата на отпътуване намаление - 3%
 • За група над 6 туристи намаление - 3%

Цената Включва:
 • Транспорт с лицензиран за международен превоз автобус, с климатик, минибар, DVD
 • 8 нощувки със закуски в хотели 2* или 3*: 1 - в Триест, 1 – в района на Генуа, 4 – в района на Арл и Екс ан Прованс, 1 – в района на Милано, 1 - в Словения
 • Тур. програма, Екскурзоводско обслужване;

Цената Не включва:
 • Мед.застраховка на ЗК Уника за 10000 €: 15лв. до 65г., 23лв. до 70г., 15лв. до 75г.–за 5000 евро, 15лв. до 80г.-за 4000 евро, за лица над 80 г. е желателно да имат собствена застраховка или подлежат на преглед от специалист от ЗК Уника;
 • Музейни такси: около 30 евро
 • Екскурзия до остров Иф: 30 евро за възрастен и 23 евро за лица до 26 г. от ЕС – включва входен билет за замъка, трансфер с автобус до и от пристанището, трансфер с корабче около 40 мин. Общо за двете посоки до острова и обратно, резервационна такса. !!! Задължително се заявява при записване и се плаща при доплащане след препотвърждение за осъществяване!!!
 • Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 230 лв.
 • Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Бургас 55лв., Сливен 45лв., Ст.Загора 35лв., Пловдив 25лв., Пазарджик 20лв.
 • Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Варна 60 лв.; Девня 55 лв.; Шумен 50 лв.; Търговище 45 лв.; Велико Търново 40 лв.; Ловеч 35 лв.; Ботевград 30 лв.

Допълнителна информация:
 • Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди пътуването
 • Валута: 1 eвро=1.95583 лв.
 • Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г. – международен паспорт или лична карта, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта
 • Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - няма
 • Минимален брой за осъществяване на пътуването – 35 туристи
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване;
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дговора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.