Всички наши клиенти , които имат имен или рожден ден в деня на резервацията или за периода , за който резервират , получават 40 лева отстъпка от цената на съответния пакет. Отстъпка от 30 лева на всички дами , направили резервация на 8 ми март. Отнася за програмите САМОЛЕТНИ ПОЧИВКИ ЕВРОПА Римини Италия, Кан и Ница Франция и Коста Азар Испания



Екскурзии Германия

Екскурзия Бирен фестивал Мюнхен Октоберфест
Маршрут: Словения, Залцбург, Мюнхен, Хоеншвангау, Нойшванщайн, Любляна

Продължителност: 5 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 699 лв.

Свържете се с нас: 0700 100 38*
*На цената на градски разговор
Намери цена и резервирай
Дата
Бр. възрастни
Бр. деца


Програма
Коментари и оценка
184-рият Мюнхенски бирен фестивал тази година е от 16.09.2017 г. до 3.10.2017 г. Празненствата на бирата в Мюнхен в цял свят са известни като Октоберфест. Датират още от далечната 1810 г., когато баварският крал Лудвиг I се жени за принцеса Тереза. За завършване на празненствата октомври се провежда конно състезание. Състезанието е повторено на следващата година и така се превръща в традиционния Октоберфест, а площадът, на който се случват тези събития вкл. и днешният бирен фестивал е кръстен на принцеса Тереза – Терезиенвизе.

1 Ден: 900 км - София – Словения
Отпътуване от София паркинга на Автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара 6.00 ч. Възможност за трансфер (отпътуване от и връщане в посочените градове) при мин. 15 туристи с доплащане: Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик.
Възможност за трансфер (отпътуване от и връщане в посочените градове) при мин. 15 туристи с доплащане: Варна, Девня, Шумен, Търговище, Велико Търново, Ловеч, Ботевград.
Транзитно преминаване на Сърбия и Хърватия.
Вечерта пристигане в Словения. Настаняване в хотел. Нощувка в Словения.

2 Ден: 450 км - Словения – Залцбург – Мюнхен
Закуска. Отпътуване за Залцбург, родния град на Моцарт и главен град на една от деветте области на Австрия Залцбургланд. Тур. програма в Залцбург: Дом Залцбургската Катедрала, Хоензалцбург, Катедралата Св. Петър и Францисканската катедрала, Университета, Моцартплац с паметника на Моцарт, родната къща на великия композитор, Гетрайдегасе – най-красивата улица в Залцбург, Двореца Мирабел. Отпътуване за Мюнхен. Нощувка в района на Мюнхен.

3 Ден: Мюнхен
Закуска. Тур. програма в Мюнхен: Стария град: Карлстор, Кметството, Фрауенкирхе, Кайетанеркирхе, Петерскирхе, Бюргерзаал, Известната бирария Хофбройхаус. Посещение на Бирения фестивал в Мюнхен – вторият ден е посветен на шествието на носиите през целия град до Терезиенвизе (Münchner Theresienwiese) – площада, на който се организират множество фестивали и Октоберфест, носи името на принцеса Тереза която се омъжва за баварския крал Лудвиг I на 12.10.1810, откогато датира и ежегодния бирен фестивал в Мюнхен. Нощувка в в района на Мюнхен.

4 Ден: 680 км - Мюнхен – Хоеншвангау - Нойшванщайн - Словения
Закуска. Свободно време в Мюнхен.
По желание еднодневна екскурзия до сърцето на Бавария и посещение на баварските дворци на крал Лудвиг II Хоеншвангау и Нойшванщайн – с допълнително заплащане 42 евро за възрастен и 25 евро за дете до 18 г. (включва входните билети за двата двореца, аудиогид, предварителна резервация и резервационна такса). Заб.: Придвижването от паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн може да е пеша около 30 мин. и до замъка Хоеншвангау около 10 мин., или с файтони – цената за една посока е 6 евро, или със специален автобус – една посока е 3 евро. При посещение на Нойшванщайн - между първия и втория етаж на замъка има 90 стъпала (стълбището е в кулата на замъка). Връщане в Мюнхен.
Отпътуване следобяд за Словения. Нощувка в Словения.

5 Ден: 930 км - Любляна – София
Закуска. Кратка тур.програма в Любляна. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


Цена:
 • 699 лв. – на човек в двойна или тройна стая
 • 648 лв. – за дете до 12 г., настанено с двама възрастни
 • 844 лв. – за единична стая

Отстъпки:
 • За ранни записвания до 50 дни преди датата на отпътуване намаление - 3%
 • За група над 6 туристи намаление - 3%

Цената Включва:
 • Транспорт с лицензиран за международен превоз автобус с видеосистема, климатик, минибар;
 • 4 нощувки със закуски в хотели 2-3*: 1 – в района на Залцбург, 2 – в района на Мюнхен; 1 – в Словения
 • Тур. програма, Екскурзоводско обслужване

Цената Не включва:
 • Мед. застраховка на ЗК УНИКА за 4000 €: 7лв. до 65г., 11лв. до 70г., 16лв. до 75г., 21лв. над 75г.;
 • Еднодневна екскурзия до сърцето на Бавария и посещение на баварските дворци Хоеншвангау и Нойшванщайн – 42 € за възрастен и 25 € за дете до 18 г. (включва входните билети –за двата двореца, аудиогид, предварителна резервация и резервационна такса) !!! Задължително се заявява при записване и се плаща при доплащане след препотвърждение за осъществяване!!!
 • Музейни такси– около 70 €
 • Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист –130 лв.
 • Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Бургас 55лв., Сливен 45лв., Ст.Загора 35лв., Пловдив 25лв., Пазарджик 20лв.
 • Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Варна 60лв.; Девня 55лв.; Шумен 50лв.; Търговище 45лв.; Велико Търново 40лв.; Ловеч 35лв.; Ботевград 30лв.

Допълнителна информация:
 • Валута: 1 лев= 0.5112 eвро
 • Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди датата на отпътуване
 • Необходими документи: Лична карта или международен паспорт; За деца до 18 г.: международен паспорт или лична карта, ако имат такава, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, Копие от акта за раждане, Копие от страницата със снимката в паспорта
 • Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - няма
 • Минимален брой за осъществяване на пътуването – 35 туриста
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дговора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Информация за ОКТОБЕРФЕСТ 2018г.
За да не пропуснете всичко интересно от Октоберфест 2018, ето най-важната информация за дати, работно време и събития:

Дата:
185-ият Октоберфест 2018 ще се състои от 22 септември, 12.00 ч. до 7 октомври, 23.30 ч.
През 2019 г. Октоберфест ще се състои от 21 септември до 6 октомври.

Бирени палатки:
В деня на откриването сервирането на бира започва в 12:00 часа.
Бирените палатки ще бъдат отворени от понеделник до петък, от 10.00 ч. и се затварят в 23.30 ч. Последната бира се поднася в в 22.30 ч. В събота и неделя барът започва в 9:00 ч.
Изключение са палатките Käfer's Wiesnschänke и Weinzelt, които ще са са отворени до 1:00 ч., като последното сервиране е в 0:30 часа.
Щандовете за печено пилешко, вурстчета и кафе са отворени до 23:00 ч.

Сергии:
На първия фестивален ден на Октоберфест, щандовете са отворени от 10:00 ч. до 24:00 ч.
Щандовете са отворени от понеделник до четвъртък от 10:00 до 23:30 ч., в петък - до 24:00 ч.
В събота щандовете са отворени от 9:00 до 24:00 ч. и в неделя от 9:00 до 23:30 ч.
Официалните сувенири от Октоберфест, костюмите и много други са също на разположение денонощно в магазина https://www.*kt*berfest.de/de/sh*p/

Често задавани въпроси:
 • Необходим ли е входен билет?
Не. Входът към фестивалната площ и бирените палатки е напълно свободен. Но е необходимо да се съобразите с натовареността и пиковите часове – вдостъпът може да бъде ограничен при пренатоварване в края на седмицата или вечерните часове. В тези случаи препоръчваме предварителна резервация за избраната палатка.
 • Има ли контрол на входа? Позволени ли са чанти?
На всички входове са позиционирани екипи по сигурността, които в отделни случаи упражняват контрол. Големи багажи с размери над 20 cm x 15 cm x 10 cm и обем над 3 литра са абсолютно забранени. Ако въпреки това носите багаж над посочените параметри, е необходимо да го оставите на съхранение на входа срещу заплащане на съответна такса: до 10 кг – 4€, над 10 кг 7€, за детска количка- 3€. НО организаторите не гарантират, че ще има свободен капацитет за съхранение.
 • Допускат ли се деца?
Децата са добре дошли на Октоберфест. Но за тяхна сигурност се налагат някои ограничения: Вечер в бирените палатки е доста шумно и пренаселено, затова , а и с оглед на възпитанието, деца до 6 г. се допускат до 20.00ч.
 • Позволено ли е пушенето в бирените шатри
Не!
 • Какво е "Die Wiesn" (Име, с което назовават всички барове и локали по време на бирения фестивал Октоберфест)?
Местните често наричат Октоберфест "die Wiesn", поради мястото на което се провежда - Терезиенвизе. Площадът носи името на принцеса Тереза която се омъжва за баварския крал Лудвг I на 12.10.1810. От тогава датира и фестивалът.