Всички наши клиенти , които имат имен или рожден ден в деня на резервацията или за периода , за който резервират , получават 40 лева отстъпка от цената на съответния пакет. Отстъпка от 30 лева на всички дами , направили резервация на 8 ми март. Отнася за програмите САМОЛЕТНИ ПОЧИВКИ ЕВРОПА Римини Италия, Кан и Ница Франция и Коста Азар ИспанияЕКЗОТИКА

Шри Ланка и Южна Индия от Мадурай до Мумбай
Маршрут: София - Доха - Коломбо - Анурадапура - Сигирия - Полонаруа - Дамбула - Канди - Пинавела - Вадува/Бентота - Коломбо - Мадурай - Периар - Алепи - Кумараком - Кочин - Мумбай - Доха - София

Продължителност: 15 дни / 13 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 4579 лв.

Свържете се с нас: 0700 100 38*
*На цената на градски разговор
Намери цена и резервирай
Дата
Бр. възрастни
Бр. деца


Програма
Коментари и оценка
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: отстъпка 140 лв. до 21.03.2018г.

1 ден София - Доха
Отпътуване от София в 13.00 ч. с редовен полет на QATAR AIRWAYS за Доха. Кацане в Доха в 17.50 ч. Излитане за Коломбо в 19.00 ч.

2 ден Коломбо
Кацане в 03.05 ч. на летището в Коломбо. Посрещане от местния партньор, трансфер до хотела и първи впечатления от града, минавайки покрай английския форт, служил дълго като седалище на английската администрация на острова, крайбрежната улица, както и площада на Независимостта. Настаняване в хотел около 09.30 ч. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.

3 ден Коломбо - Анурадапура - Сигирия
Закуска. Отпътуване за Анурдапура (UNESCO) и начало на туристическата програма. Градът е един от най - големите и най - древни градски средища на острова. Още през IV в.пр.н.е. се превръща в столица на местно кралство и запазва този си статут в продължение на 15 века. В този период градът се налага като един от най - значимите градски центрове в Южна Азия. През вековете се развива до важен будистки център, като най - голям интерес за туристите представлява ступата Руванели, както и считаното за едно от най - старите дървета в света Шри Маха Бодхи, което според легендата е клонка пренасяна от дървото, под което Буда получава просветление. Настаняване в хотел в района на Сигирия. Вечеря. Нощувка.

4 ден Сигирия - Полонаруа
Закуска. Рано сутринта се предвижда посещение на Сигирия - древен археологически комплекс, където са намерени останки от дворец, датиран от V в. Сигирия впечатлява и с 200-метровия скален блок, който се издига над комплекса и е създаден от магмата на застинал вулкан. За ентусиастите предстои изкачване по стръмни стълби, които отвеждат до върха на скалата, от която се разкрива красива гледка. Продължаване за Полунаруа – вторият по значение археологически комплекс в Шри Ланка. Древен градски център, създаден още през XVI в. и превърнат във важен селскостопански и търговски център. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден Дамбула - Канди
Закуска. Посещение на Скалния храм в Дамбула (UNESCO). Храмът, вграден в скалата е създаден още през II в. и е едно от най – значимите будистки светилища в Шри Ланка. Отпътуване за Канди. Предвиждат се попътни посещения на градина за екзотични подправки, в която се отглеждат канела, кардамон, черен пипер и др., както и на фабрика за батик – древен способ за оцветяване на тъкани и други материи, при който се използва восък и различни органични багрила и накрая разходка из Кралската Ботаническа Градина. Пристигане във втория по големина град на острова. Вечерна разходка в Канди (UNESCO) - последната столица на синхалските крале, която през 1815 г. преминава в английски ръце. Градът е важно религиозно средище, в което се намира една от най - важните будистки реликви – Храмът на зъба на Буда. По време на церемонии, когато зъбът се излага на показ, е поставян върху златен лотос, защото според преданието е открит в Индия върху лотосов цвят. Посещение на бижутерийна галерия и на шоу-представление с традиционни танци. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

6 ден Канди - Пинавела - Вадува/Бентота
Закуска. Отпътуване за Вадува/Бентота с попътна спирка в приюта за слонове в Пинавела. Резерватът за осиротели слончета е създаден през 1975 г. с цел да приютява изоставени или ранени слонове. В момента на територията на резервата живеят около 100 слона, от които 25 са новородени. Пристигане в района на Вадува/Бентота и настаняване в хотел. Бентота се намира на юг от столицата Коломбо, в югозападната част на острова и е считана за най - красивият курортен район на страната. Плажовете с бял пясък, тропическата растителност и тюркоазено сините води на Индийския океан са гаранция за едно незабравимо изживяване. Вечеря. Нощувка.

7 ден Вадува /Бентота - Балапития - Гол (екскурзия по желание)
Закуска. Свободно време за релакс в хотела или възможност за еднодневна екскурзия и опознаване на югозапазното крайбрежие. Отпътуване за Балапития – крайбрежен град, намиращ се в южната част на острова, където с лодка ще можете да се насладите на красивата река Маду Ганга и ще минете през приказни селца, както и през някои от 23-те острова в реката, преди да се върнете обратно, за да продължите към Гол. По пътя ще имате възможност да посетите фабрика за дървени маски, носени по време на ритуалните фолклорни танци в миналото, а днес използвани за декорация. Пристигане в Гол и туристическа обиколка на града, включваща Холандското пристанище, старата Холандска къща, Морския музей и др. Връщане в Бентота. Вечеря. Нощувка.

8 ден Вадува - Бентота
Закуска. Свободно време за релакс в хотела или възможност да се отдадете на водни спортове. Вечеря. Нощувка.

9 ден Вадува/Бентота - Коломбо - Мадурай
Закуска. Трансфер с автобус до Коломбо и полет до град Мадурай в ЮЖНА ИНДИЯ. Посрещане със свежи гирлянди от цветя. Градът е втори по големина в провинция Тамил Наду и един от най - значимите центрове на тамилската култура. Създаден преди повече от 2500 г., в продължение на векове Мадурай е бил просветен и религиозен център. Обиколката включва посещение на храма, посветен на богинята Менакши с шедьовъра на дравидската архитектура - Залата на хилядата колони. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

10 ден Мадурай - Периар
Закуска. Отпътуване за Природния резерват Периар. Разположен в подножието на Западните Гхати, паркът предлага на посетителите да се насладят на удивителни пейзажи, да зърнат характерни за района животински видове – слонове, замбари, гаури, диви прасета, диви кучета и леопарди. Настаняване в хотел. Посещение на демонстрация на Каларипаят - традиционно за южна Индия бойно изкуство, което днес е считано за една от най-старите бойни системи в света. Демонстрацията включва различни техники с оръжие, ключове и хвърляния, както и различни удари с ръце и крака. Настаняване в хотел в района на Периар. Вечеря. Нощувка.

11 ден Периар - Алепи - круиз из езерото Вембанат - Кумараком
Закуска. Отпътуване към пристанището Алепи и качване на борда на така наречения кетувалам, който ще ви отведе на незабравимо пътуване по многобройните канали и водите на езерото Вембанат. Настанени удобно на борда, ще имате възможност да наблюдавате пленяващи природни пейзажи, да видите редки видове птици и да добиете представа за живота на местните жители, които обитават бреговете на езерото. Акостиране и продължаване към туристическото селище Кумараком. То е разположено върху групичка от малки острови във водите на езерото Вембанат. Мястото привлича туристи с красотата на природата си и птичия резерват, разположен на бреговете на езерото. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

12 ден Кумараком - Кочин
Закуска. Отпътуване за Кочин. Вечно зелената столица на Керала се слави с едно от най - удобните естествени пристанища в света. Това местоположение на града е причина той да се наложи, като един от най - важните търговски центрове в Южна Индия и още в епохата на Античността да си спечели прозвището „Перлата на Арабско море“. Жителите на града са търгували с гърци, римляни, араби, евреи, а по - късно португалци и англичани налагат своето трайно присъствие в района, превръщайки Кочин в център на търговията с подправки. В града интерес представляват Дворецът Матанчери, декориран с фрески от Рамаяна, Форт Кочин – португалска цитадела, създадена, за да брани първата европейска колония в Индия, църквата Св. Франциск, в която първоначално са положени останките на Васко да Гама. Обиколката продължава с разходка по еврейската улица и посещение на синагогата построена през XVI в. Свободно време. Привечер посещение на фолклорно представление – Катакали. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

13 ден Кочин - Мумбай
Закуска. Трансфер до летището и полет за Мумбай. Пристигане и отпътуване към остров Елефанта, намиращ се на 2 км от пристанището на града. Едноименните пещери Елефанта (UNESCO), създадени в периода между V и VI в., са считани за шедьовър на изкуството и доказателство за богатия творчески дух на създалата ги цивилизация. Скулпторите и изображенията в пещерите показват типичен за района синкретизъм между будизъм и индуизъм. Връщане в града и начало на обиколка, включваща създадената през 1911 г. в чест на гостуването на английския крал Джордж V г. Порта към Индия, централната гара Шиваджи (UNESCO), джамията Хаджи Али и разбира се тур по крайбрежния булевард Марина Драйв. Вечеря. Нощувка.

14 ден Мумбай
Закуска. Ден, в който опознаването на най-големия индийски град продължава. Предвидено е посещение на Мани Баван или мястото, което борецът за свобода и равенство Махатма Ганди използва като свое седалище в Мумбай в периода между 1917 г. и 1934 г. Следва посещение на една от характерните за Индия и Мумбай открити обществени перални, където перачите или т.н. доби носят събраното от жители от всички краища на града мръсно пране за да го изперат. Любопитен факт е, че оборотът на перачите от Доби Гат годишно надхвърля 1 млрд. рупии. Програмата предвижда и разходка в най-луксозния квартал на града Малабар Хилс, където могат да се видят домовете на някои от най-богатите и най-известни жители на града, както и прочутите му градини. Денят ще завърши с посещение на най-големия Исторически музей на града, известен като музеят Шиваджи и кръстен на името на създателя на династията Марата, изиграла важна роля в историята на страната. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

15 ден Мумбай - Доха - София
Закуска - сух пакет. Ранен трансфер до летището и полет на QATAR AIRWAYS за Доха в 04.10 ч. Кацане в Доха в 05.20 ч. Полет за София в 06.50 ч. Кацане на аерогара София в 12.00 ч.


Дата Възрастен в двойна стая
08.10.2018 4579 лв.

Цената включва:
 • международен самолетен билет София – Доха - Коломбо - Мумбай – Доха - София,
 • летищни такси,
 • самолетен билет за полет Коломбо – Мадурай с включени летищни такси,
 • самолетен билет за вътрешен полет Кочин – Мумбай с включени летищни такси,
 • 13 нощувки в хотели 4****, от които , 1 – в Коломбо, 2 – в района на Сигирия, 1 – в Канди, 3 - Вадува /Бентота, 1 – в Мадурай, 1 – в района на Периар, 1 – в Кумараком, 1 – в Кочин и 2 – в Мумбай,
 • 13 закуски и 13 вечери в хотели/местни ресторанти,
 • всички трансфери по програмата,
 • местни екскурзоводи с превод на български от водача на групата,
 • всички входни такси за посочените обекти,
 • туристическа програма на български език,
 • посещение на резервата за слонове в Пинавала, кралската ботаническа градина в Канди,
 • бижутерийна галерия и традиционно представление в Канди,
 • посещение на Националния природен резерват в Периар,
 • фолклорно представление Катакали в Кочин,
 • посещение на демонстрация на Каларипаят, ферибот до остров Елефанта,
 • вход в музея Шиваджи в Мумбай,
 • водач - преводач от агенцията.

 • Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.70 лв. При увеличение на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.

Цената не включва:
 • бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 50 EUR,
 • бакшиши за пренасяне на багажа в хотелите,
 • такса за камера и фотоапарат при снимане вътре в обектите,
 • eднодневна екскурзия до Балапития и Гол – 65 EUR при мин. 10 тур. /групата се придружава от българския водач/.

Доплащане за:
 • единична стая – 985 лв.
 • медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR – 28 лв., за лица над 65 г. – 42 лв., над 70 г. – 56 лв.
 • при недостигнат мин.брой от 15 туристи за основния тур до 12-ти ден вкл. и при записани не по – малко от 12 тур. – 85 EUR
 • виза за Шри Ланка – 35 USD (полага се на място при влизане в страната)
 • виза за Индия – 195 лв., заплаща се в Консулството, задължително лично явяване на интервю (по изключение и с разрешение на Консулството не се налага за туристи над 70 г.). Необходимо е да бъде предоставено пълномощно на английски език, с което упълномощават представител на агенцията да подаде документите от тяхно име и да получи готовата виза), но не по-късно от 30 дни преди отпътуване. Агенцията съдейства за подготовката на документите, подаването им по интернет и получаването на готовите визи.

Примерни хотели, предвидени по програмата:
 • hotel Colombo Ozo – 4* (www.ozohotels.com/colombo-srilanka) или подобен в Коломбо,
 • hotel Aliya Resort -4* (www.aliya-resort-and-spa-sigiriya-sri-lanka.ww.lk/) или подобен в района на Сигирия/Дамбула,
 • Topaz Hotel– 4*(http://www.hotel-topaz-kandy-sri-lanka.en.ww.lk) или подобен в Канди,
 • hotel Citrus Waskaduwa – 4* (www.citrusleisure.com/ourhotels-en.html) или подобен в Вадува,
 • Fortune Pandiyan Hotel - 4* (http://www.fortunepandiyanhotel.com/) или подобен в Мадурай,
 • Holiday Vista Hotel – 4*(http://www.thekkady.com/Holiday_Vista/) или подобен в Периар,
 • hotel Whispering Palms – 4* (www.whispering-palms.com) или подобен в Куамраком,
 • hotel Presidency – 4* (www.presidencyhotel.com/rooms_suites.html) или подобен в Кочин,
 • хотел The Orchid Hotel – 4***(http://www.orchidhotel.com/mumbai-vile-parle/ ) или подобен в Мумбай.

 • Мин. брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи за основния тур до 12-ти ден включително и 5 туристи за продължението до Мумбай.
 • Срок за уведомление при недостигнат мин. брой: 10 дни преди началната дата

Документи необходими за виза за Индия:
 • паспорт с валидност 6 месеца към крайната дата на пътуване,
 • 2 цветни снимки с размери 5.08 см/5.08 см,
 • данни за формуляра за виза;
 • няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до Индия и Шри Ланка (не се налага ваксинация).

Начин на плащане:
 • депозит – 1400 лв.,
 • доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.