Всички наши клиенти , които имат имен или рожден ден в деня на резервацията или за периода , за който резервират , получават 40 лева отстъпка от цената на съответния пакет. Отстъпка от 30 лева на всички дами , направили резервация на 8 ми март. Отнася за програмите САМОЛЕТНИ ПОЧИВКИ ЕВРОПА Римини Италия, Кан и Ница Франция и Коста Азар ИспанияЕкскурзии Австралия

Австралия, Нова Зеландия и Фиджи
Маршрут: По маршрут: София – Доха – Мелбърн – Алис Спрингс – Улуро – Кернс – Палм Коув – Големия Бариерен Риф - Сидни – Куинстаун – Те Анау – Роторуа – Окланд – Фиджи –Окланд – Доха – София

Продължителност: 22 дни / 19 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 16927 лв.

Свържете се с нас: 0700 100 38*
*На цената на градски разговор


Програма
Хотели по програмата
Коментари и оценка
1 ден София – Доха /26.02.2020 г.
В 10.25 ч. среща на Летище София и в 12.25 ч. полет за Доха. Кацане в Доха и в 20.20 ч. полет за Мелбърн.
2 ден Доха – Мелбърн /27.02.2020 г.
В 18:45 ч. кацане на летището в Мелбърн. Посрещане на летището и трансфер до Clarion Suites Gateway 4**** или подобен. Вечеря. Нощувка.
3 ден Мелбърн /28.02.2020 г.
Закуска. Начало на полудневна обиколка на Мелбърн, която включва основните забележителности на града, като парламента на щата Виктория, градините Фицрой, Мемориалния Паметник – посветен на загиналите през Първата Световна война австралийци, катедралата Св. Павел, къщата на откривателя на континента капитан Джеймс Кук, която напомня за това как е изглеждал града в годините на неговото основаване и много други забележителности на един от най – космополитните градове на Австралия. Свободен следобед или по желание и срещу допълнително заплащане, тур до Филип Айлънд. Островът се намира на около 90 мин. от Мелбърн и е известен с богатото разнообразие на животински видове и най-вече с колонията от Сини пингвини, които могат да се срещнат там. Филип айлънд е и притегателна точка за туристите, тъй като тук може да се види така наречения „Парад на Пингивните“ - след цял ден в морето, привечер, представителите на колонията пингвини се завръщат на острова и техният поход се превръща в атракция за малки и големи. Връщане в Мелбърн. Вечеря. Нощувка.
4 ден Мелбърн –Тур до долината на р. Яра /29.02.2020 г.
Закуска. Свободно време в Мелбърн или по желание еднодневен тур до долината на р.Яра. Това е ден, в който ще се повозите на един от най-старите действащи влакове в света - парният локомотив Пуфкащият Били, ще се насладите на вкусно австралийско барбекю и ще може да дегустирате вино от прочутия винопроизводителен район на р. Яра. Връщане в Мелбърн. Вечеря. Нощувка.
5 ден Мелбърн – Улуро /01.03.2020 г.
Закуска. Трансфер до летището и в 09.00 ч. полет за Улуро, мястото където може да се види едно от природните чудеса на света. С периметър от над 9 км. и височина над 300 м. Айерс е втората по големина монолитна скала в Австралия. Местните жители приписват магическа функция на скалното формирование, като считат, че под нея се намира източник на космическа енергия и я наричат Скалата на сънищата. Кацане в 10.30 ч. и трансфер до хотел Desert Gardens 4**** или подобен и настаняване. Следобед обиколка около камъка Айерс и скалните формирования Ката Тюта. Предвижда се наблюдение на скалата по залез слънце, когато тя променя цвета си многократно, преминавайки от огненочервено до почти виолетово синьо. С чаша шампанско в ръка, ще можете да се насладите на шоуто Звукът на тишината. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
6 ден Улуро – Кернс – Палм Коув /02.03.2020 г.
Този ден се предвижда ранно ставане и още едно посещение на камъка Айерс. Групата ще наблюдава как лъчите на слънцето бавно разпръсват мрака покрил скалата, последвани от величествената поява на слънчевия диск, който прогонва и последните сенки на нощта. Едно магическо зрелище, което не трябва да се пропуска. Връщане в хотела. Закуска. Освобождаване на хотела, трансфер до летището и в 14.20 ч. полет до Кернс. Градът е разположен в североизточната част на щата Куинсленд и освен, че е дин от големите австралийски градове е известен като отправна точка към една от най-посещаваните туристически атракции на Австралия – Големият бариерен риф. Пристигане в Кернс в 17.20 ч. и трансфер до Палм Коув. Настаняване в хотел Grand Chancelor Palm Cove 4****. Вечеря. Нощувка.
7 ден Палм Коув - Големия бариерен Риф /03.03.2020 г.
Закуска. Цял ден посветен на едно от най-големите природни богатства на Австралия. Величието на природата пресъздадено в най-висшата му и изящна форма. Големият бариерен риф се простира на дължина от около 2000 км и е единственият жив организъм, който се вижда от космоса. Над 6000 вида риби, корали, мекотели и милоски съжителстват в тази неповторима екосистема, която за съжаление днес е заплашена от унищожение. Програмата за деня предвижда разхдока с корабче до територията на рифа и възможност да опознаете феерията от цветове, скрита под водата. Плуване във водите на рифа, гмуркане с шнорхел (включено в цената) или с акваланг (срещу доплащане) ще направят деня ви незабравим. Към всички атракции, ще добавим и вкусен обяд. Късния следобед връщане в Палм Коув. Вечеря. Нощувка.
8 ден Палм Коув / 04.03.2020 г.
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане целодневен тур до Куранда. Екскурзия, която ще ви отведе до вековните тропически гори на щата Куинсленд. Този ден ще започне с трансфер до най-високия и дълъг въжен лифт в страната. Настанени в кабинките на лифта ще се издигнете високо над короните на най-старата тропическа гора в света, където пред очите ви ще се открият спиращи дъха гледки, които правят изживяването още по-запомнящо се. Лифтът ще ви отведе до сърцето на джунглата, където ще може да се разходите в сянката на вековните дървета, като ще имате възможност да зърнете и част от нейните обитатели. След тази спирка групата ще се върне на лифта и ще продължи към Куранда. Там ще ви очаква вкусен обяд – изкушаващо барбекю с прясна тропическа риба, скариди, биволско и агнешко месо и свежи салати. След обяда ще се разходите в парка и ще видите куче Динго, ще храните малки кенгура и ще може да се снимате с пухкави коали и куоки, както и много други типични само за Австралия животни. В програмата за деня е предвиден и кратък круиз с амфибия по водите на Ждрелото на пеперудите, където ще се насладите на прелитащите над главите ви десетки тропически пеперуди. В самия край на тази незабравима екскурзия ще се докоснете и до бита на местното аборигенно население и ще видите демонстрация на техните умения в хвърлянето на копие и бумеранг. Привечер връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
9 ден Палм Коув – Кернс – Сидни /05.03.2020 г.
Закуска. Трансфер до Кернс и в 09.10 ч. полет за Сидни. Един от най – запомнящите се и красиви градове в цял свят. Една впечатляваща комбинация от модерна инфраструктура и природна красота. По отношение на своите архитектура и пъстрота Сидни е съпоставим с градове от ранга на Париж, Лондон и Ню Йорк, а разположението му на бреговете на залива Дарлинг, зелените и подържани паркове и прекрасните плажове, някои от най- добрите в страната, го правят неповторим. Кацане в 13.05 ч. и начало на обиколка на града включваща посещение на района Рокс, който е най-старата и първоначално заселена част на града, мостът Харбър и района около пристанището, световно известната сграда на Операта и Бонди Бийч, който е сред най-големите плажове на света. Трансфер и настаняване в хотел Vibe 4****. Вечеря в панорамния ресторант на хотел Glenmore. Нощувка.
10 ден Сидни /06.03.2020
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане еднодневен тур до Сините планини. Ясно синьо небе, свеж планински въздух, безкрайни, поне на пръв поглед, евкалиптови гори и причудливи скални формирования характеризират една от любимите на жителите на Сидни туристически дестинации. Връщане в хотела. Нощувка.
11 ден Сидни – Куинстаун – Те Анау /07.03.2020
Ранна закуска или сух пакет. Трансфер до летището и в 09.25 ч. полет до Куинстаун (Нова Зеландия). Кацане в Нова Зеландия 14.25 ч. и трансфер до Те Анау. Разположен на бреговете на второто по големина езеро в страната, градът е посещаван от хиляди туристи, които използват близостта му до едни от най-красивите и диви райони на Нова Зеландия, както и до великолепния фиорд Милфорд Саунд . Настаняване в хотел Lakeside Motel and Appartments 4**** или подобен. Вечеря. Нощувка.
12 ден Те Анау – Милфорд Саунд /08.03.2020
Закуска. Предстои ден посветен на величествената природа на Нова Зеландия. Програмата ще започне с круиз по водите на второто по големина езеро в страната - Те Анау. Корабчето отвежда до пещерите Глоууорм, кръстени на най-мъничките си обитатели. Колонии от светещи червейчета придават на и без това впечатляващите пещери романтично и мистично усещане. След разходката под земята, групата ще продължи към Милфорд Саунд. Без съмнение най – популярната туристическа дестинация в страната, посещавана от над 500 хил. души годишно. Пленен от красотата и девствената природа на залива, Ръдиърд Киплинг го нарича „Осмото чудо на света“. Разглеждането на фиорда предвижда разходка с туристическо корабче, по време на което пред погледите ви ще се разкрият спиращи дъха гледки. Включен е и вкусен обяд. Привечер връщане в Те Анау. Нощувка.
13 ден Те Анау – Куинстаун /09.03.2020
Закуска. Отпътуване към Куинстаун. При пристигането в града се предвижда изкачване с въжен лифт, до възвишението Бобс Пийк, от което се разкрива незабравима гледка към града, езерото Уакатипо и величествените планински върхове, които се издигат в района. Свободно време за снимки и разходка по някоя от многото планински пътеки. Връщане в града и начало на круиз по водите на езерото Уакатипо с кораба ТСС Ърнслоу. Корабът е единствен по рода си в цялото южно полукълбо и е туристическа атракция още от далечната 1912 г. Тук освен да се насладите на прекрасните пейзажи, ще имате възможност да се запознаете с устройството на кораба и да наблюдавате работата на въглищарите в котелното отделение на кораба. Настаняване в хотел Copthorne hotel Queenstown 4**** или подобен. Нощувка.
14 ден Куинстаун – Роторуа /10.03.2020
Сух пакет за закуска . Трансфер до летището и в 07.00 ч. полет за Роторуа с прекчаване в Окланд. Кацане в Окланд в 08.00 ч. и в 09.30 ч. продължаване към Роторуа. Кацане в 11. 15 ч. Трансфер и попътна спирка в Уайо Тапу - район известен с гейзерите си и езерата с причудливи цветове. Заради странното оцветяване на водата и постоянно изригващите серни изпарения мястото получава прозвището Езерата на дявола. Настаняване в хотел Novotel Rotorua Lakeside 4**** или подобен. Нощувка.
15 ден Роторуа /11.03.2020
Закуска. Посещение на парка Рейнбоу Спрингс – природен резерват разполагащ с площ от 22 акра. Тук могат да се видят доста ендемични видове риби, птици и други представители на местната фауна – като птицата Киви, папагалът Какарики и много други. След парка ще се отправим към още едно от природните чудеса на Нова Зеландия, Уакареуареуа, място известно със своите 500 минерални извора и гейзери, сред които и най – високия гейзер в страната Похуту, който изхвърля водни струи на височина от над 30 м. След като се наситите на гледките, които предлага този красив парк, връщане в Роторуа и посещение на градските градини. Връщане в хотела. Посещение на фолклорно шоу, където ще видите изпълнение на традиционния за маорите танц Хака и ще вкусите храна приготвена в традиционния за местните жители стил ханги. Нощувка.
16 ден Роторуа - Окланд /12.03.2020
Закуска. Отпътуване за Окланд. Пътят отвежда до мястото, което холивудският екип на Питър Джаксън избира за да създаде селището, с чието описание започва шедьовърът на Дж. Р.Р. Толкин – Властелинът на пръстените ( входът се заплаща допълнително). Ще имате възможност да видите домовете на хобитите, мелницата и таверната Зеления дракон, описана в книгата. При пристигане в Окланд, начало на панорамен тур на града, който включва Градския театър, Кулата Окланд, Катедралата, хълмът с мемориалния обелиск, откъдето се разкрива красива гледка към града. Свободно време. Настаняване в хотел Copthorne 4**** или подобен. Нощувка.
Най- големият град на Нова Зеландия, Окланд е космополитен градски център, кацнал на тънка ивица земя заобиколена от водите на Тихия океан и Тасманово море. Близостта до безкрайната водна шир, оказва силно влияние върху града и неговите жители. Любовта и привързаността на жителите му към морето са причина градът да е известен и с прозвището – Градът на платната, тъй като хиляди яхти и лодки се поклащат в пристанищата му. Целогодишно мек климат, прекрасна природа и привлекателни плажове на един хвърлей от града превръщат Окланд в един от най – привлекателните градове за живеене в цял свят.
17 ден Окланд /13.03.2020
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително доплащане целодневна екскурзия до о-в Уайхеке. Разположен на не повече от половин час от пристанището на Окланд, островът е известен с прекрасните си пейзажи и висококачественото вино произвеждано от местни производители. Турът ще започне с кратко пътуване с корабче и ще продължи с автобус, който ще отведе групата покрай най-красивите плажове в северната част на Нова Зеландия. След като се наситите на красиви гледки, ще имате възможност да зарадвате и другите си сетива, като по време на визити в две изби, вкусите и вината, с които се слави острова. Предвидено е и свободно време за обяд, а след това и отново дегустация, само че този път на бира. Престоя на остров Уайхеке ще завърши с преминаване през един от най-луксозните квартали в района на столицата. Обратно на борда на корабчето и връщане в Окланд. Нощувка.
18 ден Окланд – Фиджи /14.03.2020
Закуска. Трансфер до летището и в 15.20 ч. полет за Фиджи. Кацане в 17.30 ч., посрещане и настаняване в хотел Westin Danarau Island Resort and SPA 4**** или подобен. Нощувка.
Дестинация, превърнала се в мечта и блян за мнозина, често сравнявана със земен рай. Място, което пленява и омагьосва със своето спокойствие и девствена природа. Безкрайни плажове покрити с фин бял пясък, лазурни води, необитаеми островчета покрити с гъста зеленина, богат подводен свят, гостоприемно население и разнообразна кухня привличат тук някои от най-богатите хора в света. По- малките острови в архипелага често са наемани от холивудски звезди или се превръщат в декор на редица известни филми, като „Корабокрушенецът“ с Том Ханкс и „Синята Лагуна“ с Брук Шийлдс в главната роля.
19 ден Фиджи /15.03.2020
Закуска. Свободно време, през което да се насладите на прелестните плащове на Фиджи. Нощувка
20 ден Фиджи /16.03.2020
Закуска. Свободно време, през което да се насладите на прелестните плажове на Фиджи или по желание и срещу допълнително заплащане тур до остров Кук. Едно великолепно преживяване, включващо круиз с лодка със стъклено дъно, гмуркане в кристално чистите води и изучаване на подводния свят на архипелага, разходка на острова и всичко това гарнирано с вкусен обяд. Връщане в хотела. Нощувка.
21 ден Фиджи – Доха /17.03.2020
Закуска. Трансфер до летището и в 08.30 ч. полет за Окланд. Кратък престой на летището и в 16.15 ч. полет за Доха.
22 ден Доха – София / 18.03.2020
Кацане в Доха в 00:05 ч. и в 07.10 ч. продължаване към България. Кацане на терминал 2 на летище София в 11.25 ч.


Цената включва:
- международен полет София – Доха – Мелбърн – Окланд - Доха – София с включени летищни такси
- международен полет Сидни – Куинсленд с включени летищни такси
- международен полет Окланд – Фиджи – Окланд с включени летищни такси
- вътрешни полети Мелбърн – Улуро, Улуро – Кернс, Кернс – Сидни, Куинстаун – Роторуа с включени летищни такси,
- 19 нощувки със закуски в 4 звездни хотели, 2 обяда, 9 вечери
- всички трансфери по програмата, полудневен тур на Мелбърн,
- Посещение на Улуро и Национален парк Ката Тюта,
- вход за спектакъл Звукът на тишината в
- круиз до Големия бариерен риф
- обиколка на Сидни, круиз по езерото Те Анау и посещение на пещерите Глоууормс
- круиз по водите на Милфорд Саунд
- билет за въжен лифт Скайлайн и разходка до Бобс Пийк
- Круиз с кораба ТСС Ърнслоу с включена вечеря
- обиколка на Куинстаун
- Обиколка на Роторуа
- билет за посещение на парка за диви животни Киви Уайлдлайф
- посещение на селището Уакареуареуа
- полудневен тур на Окланд,
- водач/преводач от агенцията, местни екскурзоводи на английски език.

Пакетната цена не включва:
- допълнителни екскурзии
- входове на обекти извън изброените в програмата
- разходи от личен характер
- бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори


Цени

Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
26.02.2020 г. 16927 лв. 19000 лв.